Опп

Дуна силно верува во општествено корисни акции, кои се поддржани не само од компанијата, туку и од нејзините вработени. Во таа насока, поддржуваме неколку организации и проектите кои ги развиваат. Присутни сме во јавни установи за грижа на деца, спортски активности и заштита и одржување на животната околина.

Дел од нашите активности во изминатите години:

 • Донација на опрема во училиште за деца со социјални потреби
 • Донација на домот за деца “11 Октомври”
 • Донација на компјутери и компјутерска опрема на Образовниот и рехабилитациски центар за деца со проблеми со слухот “Кочо Рацин” – Битола
 • Донатор – Кум на Отворете ги прозорците
 • Учество во садење на дрва на Пелистер
 • Проект за идентификација (обележување) и DNA мапирање на белоглавиот мршојадец
 • Донација на фамилија на ноеви на Скопската Зоолошка градина
 • Донација на идентификациски микрочипови за кучиња
 • Интернационален натпревар во одбојка за основни училишта
 • Пливачка федерација на Македонија
 • Квалификации за Европско првенство во одбојка
 • Првенство во кошарка во Македонија
 • Првенство во сноуборд во Македонија
 • Реставрација на ановите во манастирот Св. Јован Бигорски
 • Донација на икони во црквата Св. Димитрија во Бањишта – Дебар
 • Акција за собирање и рециклирање на е-отпад
 • Отворање на Apple Regional Training Centar и одржување на бесплатни обуки за студенти
 • Спонзорство на Скијачка федерација на Македонија за Европски куп во сноуборд
 • Акција за собирање и рециклирање на е-отпад
 • Спонзорство на Одбојкарска федерација на Македонија
 • Спонзорство на конференција TEDxSkopje
 • Спонзорство на SEAT Open 2010 тениски турнир со донаторски карактер
 • Поставување на табли за планинарска патека Скопје – Водно – Матка
 • Спонзорство на Стопанска комора на Македонија во 2010 год.

2012

 • Спонзор на Скопскиот маратон
 • Технички покровител на настанот 90 години Стопанска комора на Македонија

2013

 • Спонзор на Охридски маратон во организација на Пливачка федерација на Македонија
 • Спонзорство на ИБИ – Свежа идеја
 • Соработка со ФИНКИ за развој на софтверски апликации
 • Спонзор на „Банкекспо 2013“ во организација на Стопанската комора на Македонија
 • Проект за ресоцијализација на децата од Воспитно-поправниот дом „Тетово“ спроведен од Дуна

2014

 • Спонзор на Охридски маратон во организација на Пливачка федерација на Македонија
 • Спонзор на на Скопскиот маратон во организација на Сојуз на спортови на Скопје
 • Спонзор на 16-то Балканско сениорско карате првенство во организација на Карате федерација на Македонија

.