Фискална каса Северец

СЕВЕРЕЦ е најевтина фиксна фискална КАСА и ПРИНТЕР на пазарот, која е погодна за малопродажни места кои работат директно од касата или ја користат со компјутер и софтверска апликација.

Технички спецификации:

 • Број на артикли: 30000
 • Назив на артикл: 24 карактер
 • Тастатура: 33 копчиња
 • Брзина на печатење: 72 mm во секунда
 • Оддели: 50
 • Касиери: 20
 • Поврзување: RS232 (вага, баркод читач, фиока за пари)
 • Батерија: 6V 1800 mAh
 • Напојување: DC 7.5V / 3.3A
 • Хартија: 57 mm
 • Гаранција на апарат: 1 година

Цена: 12.500,00  ден. +18% ДДВ

*Оваа цена важи за акцијата СТАРО ЗА НОВО, повеќе информации на contact@duna.mk

Фискална каса Вардарец

ВАРДАРЕЦ е фиксна фискална каса која може да се користи и како принтер.

Технички спецификации:

 • Број на артикли: до 16000
 • Назив на артикл: до 21 карактер
 • Број на артикли во една сметка: до 200
 • Тастатура: 29 копчиња, 11 бројки и 18 функции
 • Брзина на печатење: 65 mm во секунда
 • Оддели: 30
 • Касиери: 25
 • Поврзување: 3 x RS232 (вага, баркод читач, фиока за пари)
 • Батерија: 7.4V 2000 mAh
 • Напојување: DC 7.5V / 3.3A
 • Хартија: 57 mm
 • Гаранција на апарат: 1 година

Цена17,700.00 ден.

Мобилна фискална каса Развигорец

РАЗВИГОРЕЦ е погоден за  компании кои ќе користат мобилна фискална каса или мобилен фискален принтер со можност за bluetooth комуникација.

Технички спецификации:

 • Број на артикли: до 16000
 • Назив на артикл: до 21 карактер
 • Тастатура: 34 копчиња
 • Брзина на печатење: 65 mm во секунда
 • Оддели: 30
 • Касиери: 25
 • Поврзување: 3 x RS232 (вага, баркод читач, фиока за пари)
 • Батерија: 7.4V 2000 mAh
 • Напојување: DC 7.5V / 3.3A
 • Хартија: 57 mm
 • Гаранција на апарат: 1 година

Цена: 21,240.00 ден.

Spinaker

 

Софтверот е целосно развиен во соработка и имплементирање на барањата од корисниците, како и со употреба на најновите трендови и техники за развој на кориснички софтвер, а се одликува со брзина, ефикасност и леснотија при работата. Промените се единствената константа на современото секојдневие! Оваа дефиниција на модерното време исклучително добро ја практикуваат компаниите од IT секторот, па често знаат да кажат дека за нив денес, всушност е – вчера!

Дуна компјутери повеќе од две децении ги диктира промените и трендовите, ги поместува границите и ги поставува новите стандарди во IT индустријата кај нас, без оглед на тоа дали станува збор за развој на нови софтверски решенија или за лансирање на нови услуги.

Дуна ги редефинира очекувањата за тоа што би можеле да добиете од една IT компанија. Во прилог на ова, одат и најавите за многу нови производи, услуги и проекти за оваа година од “работилницата” на Дуна. Еден од нив е и лансирање на најновиот софтвер за малопродажно работење – Spinaker.

Дуна Компјутери, во своето 22 годишно постоење, секојдневно се докажува како лидер на македонскиот пазар, не само во застапништво на светски најпознатите и најголемите брендови, туку и како своевиден пионер во презентирање на услуги кои се нудат на корисниците.

Дел од ваквите тенденции е најновиот софтвер за работа во малопродажбата – Spinaker, за кој се вели дека веќе предизвикува револуција во функционирањето на малопродажните објекти, од големи трговски ланци, до маалски дуќани. Spinaker софтверот е целосно развиен во соработка и имплементирање на барањата од корисниците, како и со употреба на најновите трендови и техники за развој на кориснички софтвер, а се одликува со брзина, ефикасност и леснотија при работата. За очекување е корисниците на фискални уреди во малопродажните објекти да го дополнат своето секојдневно работење со инсталација на Spinaker софтверот, бидејќи со него се намалува времето кое што корисникот го поминува во пополнување на документите кои се задолжителни за водење на дневното работење во малопродажните објекти. Од досегашните првични искуства, корисниците велат дека во Spinaker го добиле вистинскиот софтвер и доверливиот партнер за работа во малопродажбата.

Spinaker, освен основните функционалности – креирање фискална сметка, сторно сметка, вадење на извештаи, обезбедува и пополнување на приемни листови, водење на каса по касиер, оперативна забрана и привилегии на корисниците на софтверот, вадење на голем избор на извештаи за менаџерски потреби и автоматизирана контрола на креирање на документи.

Цена: 314.00 ден месечно, со договор на 24 месеци
6510.00 ден, еднократно

Фиока за чување пари – голема

 • Овозможува безбедно чување на парите.
 •  Погодна при работа со повеќе посебни оддели за банкноти и метални пари.
 • Можност за поврзување со фискална каса и принтер
 • Димензии 41 x 41.5 x 11 цм
 • 8 прегради за монети и 5 за банкноти

Цена: 4.200,00 ден.

Фиока за чување пари – средна

 • Овозможува безбедно чување на парите.
 • Погодна при работа со повеќе посебни оддели за банкноти и метални пари.
 • Можност за поврзување со фискална каса и принтер
 • Димензии 32,5 x 25,4 x 10 цм
 • 8 прегради за монети и 4 за банкноти

ЦЕНА: 3.400,00 ден.

Фиока за чување пари – мала

 • Овозможува безбедно чување на парите.
 • Погодна при работа со повеќе посебни оддели за банкноти и метални пари.
 • Можност за поврзување со фискална каса и принтер
 • Димензии 32,5 x 25,4 x 10 цм
 • 8 прегради за монети и 4 за банкноти

ЦЕНА: 2.900,00 ден.

Баркод Скенер

Unitech Unitech MS836 ( 1D , USB , Stand )

Цена: 4000.00 ден.

Баркод Скенер

Datalogic QW2100

Цена: 7000.00 ден.

Баркод Скенер

Zebra/Motorola LS1203 (1D , usb , stand )

5700.00 ден.

Баркод Скенер

Zebra/Motorola DS9208 (2D, USB)

 14.500.00 ден.

Баркод Скенер

Zebra/Motorola DS7708 (2D,USB)

33.650.00 ден.